Milo Yiannopoulos: de 'ultieme troll' op wiens feestje Wilders sprak

Clara van de Wiel& Harm Ede Botje
Milo Yiannopoulos tijdens een demonstratie na de aanslag in Orlando | Foto: Drew Angerer / Getty Images

Het Republikeinse feestje van conservatieve homo’s waar Geert Wilders gisteren te gast was, werd georganiseerd door Milo Yiannopoulis. Toevallig werd deze beroemde trol net van Twitter verbannen. Hij leidde een haatcampagne tegen een zwarte Ghostbusters-actrice.

Op de Republikeinse conventie was PVV-leider Geert Wilders vannacht te gast op een vanuit de homobeweging georganiseerd feest voor Donald Trump. De Volkskrant en het Algemeen Dagblad berichten er vandaag uitgebreid over.

Wat in de Nederlandse media tot nu toe weinig is opgepikt is dat de organisator van het feestje, de Britse Milo Yiannopoulis, vanochtend permanent door Twitter is geblokkeerd. Reden: Yiannopoulis werd gezien als een van de leidende figuren in de haatcampagne van afgelopen week tegen de zwarte actrice en comédienne Leslie Jones. Jones speelt in de film Ghostbusters, een vervolg op de eerste Ghostbusters, maar nu met vrouwen in de hoofdrol. Om die reden lag Jones afgelopen maanden behoorlijk onder...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 6,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand 3 artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials