Deze week: witte sokken.

Beste meneer Grunberg,
Bent u mijn tijger? – Janneke

Foto: Lefteris Katsouromalis/CC/Flickr
Foto: Lefteris Katsouromalis/CC/Flickr

Nee, ik ben niet uw tijger, ook nooit geweest trouwens. Als u een tijger zoekt, zou ik op safari gaan. Vraag anders aan uw buurman of hij uw tijger wil zijn. Vaak ligt het exotische om de hoek, maar weigert men het te zien.

Met het inkomen uit een trustfonds op zak hoef ik al enkele jaren niet meer te werken. Ik ga richting de vijftig, reis regelmatig, heb hobby’s en sport. Maar ik wil ook iets ‘nuttigs’ doen. Iets dat gezien en erkend wordt door mijn omgeving, inclusief mijn partner, die wel werkt. Maar er kan zo veel, dat ik niet meer kan besluiten. En wellicht ben ik te veel een hedonist geworden met het comfort van het geld. Wat te doen?
Ik stel uw gedachten hierbij zeer op prijs – Jan B., Amsterdam

Hedonistisch zijn vrijwel alle Nederlanders, maar er zijn gradaties. Waarom gaat u geen dementerende bejaarden bezoeken en met hen muziek maken? Muziek...