16-08-2008
Door Grijs

Volgend jaar loop ik mee in de heteroparade in Rotterdam.

Ik heb het voorrecht te behoren tot de zeldzame generatie van mensen die tot hun vijftiende nooit gehoord hebben van het fantastische verschijnsel dat een man verliefd kan worden op een andere man, niet alleen geestelijk, maar ook lichamelijk. Het idee dat een man zijn geslachtsdeel tussen de aambeien van een andere man gaat duwen, was totaal nieuw voor mij. En als ik helemaal eerlijk zou zijn – wat ik niet hoef – zou ik toegeven dat het idee mij nog steeds totaal idioot voorkomt, maar dat heeft iedereen wel met de ideeën van andere mensen, of het nou gaat over vleeseten, stelen, roken, bidden of seks. Het is leuk dat wij mensen allemaal zulke totaal verschillende voorkeuren en opvattingen hebben. Dit is de eerste keer in mijn columnistisch leven dat ik het woord leuk opschrijf, en méén.

Toen ik vijftien jaar oud was, had ik niet alleen mijn eerste ervaring met bijna-echt vrijen met een meisje,...