Wist Rutger Lemm in 2011 veel dat dit interview met Etgar Keret zou leiden tot een heuse documentaire over de Israëlische schrijver. Maar deze week gaan dan toch Lemms ‘Etgar Keret: Based on a True Story’ in première. Tijd om het originele gesprek nog eens terug te lezen.

Etgar Keret (Tel Aviv, 1967) is een van Israëls grootste schrijvers. Zijn bundels met korte verhalen worden volgens hemzelf in ‘McDonald’s-aantallen’ verkocht, hij won vele grote literaire prijzen en in 2007 de Camera d’Or in Cannes, voor zijn film Meduzot. Nu heeft hij na acht jaar eindelijk weer een nieuwe bundel.

‘Ik had in Berlijn een afspraak met mijn uitgever. Maar toen ik daar was, realiseerde ik me dat ik geen idee had hoe hij eruit zag. Dus ik ging zitten en even later kwam er een man binnen die mij vragend aankeek, dus ik gebaarde dat hij moest gaan zitten. Hij zei: “Ik heb je e-mail gelezen en erover nagedacht.” Ik dacht: wat valt er na te denken? Ik mailde gewoon dat ik in Berlijn was. Maar ja,...