Ze dreigt met een quotum voor vrouwen aan de top en vindt het moment gekomen voor een vrouwelijke premier. Bij gebrek daaraan is de minister van emancipatie dik tevreden over Mark Rutte. ‘Je moet je verdiepen in de positie van de ander, en Mark doet dat ontzettend knap.’

Lieve Jet Bussemaker, help ons, je ziet dat dit niet kan. Kom alsjeblieft hiernaartoe om uit te leggen wat wij moeten doen zodat er naar ons geluisterd wordt.
De studenten die eind februari het Amsterdamse Maagdenhuis bezetten, deden via de camera een dringend beroep op de minister. Maar de minister kwam niet. ‘En dat lag niet aan mij,’ zegt Bussemaker vier maanden later. ‘Ik was bereid naar het Maagdenhuis te komen, ik heb alleen tegen de studenten gezegd: dan wil ik wel weten waar we het over gaan hebben. Het democratisch overlegmodel van de bezetters heeft er vervolgens voor gezorgd dat ze het niet met elkaar eens zijn geworden over de agenda. Tijdens de bezetting heb ik buiten het Maagdenhuis wel uitvoerig...