SoundCloud

Deze dienst is alleen beschikbaar wanneer alle cookies zijn geaccepteerd

Wijzig cookie voorkeur

Mijn liefde voor opnames van dichters die uit eigen werk voordragen is misschien wel begonnen bij Ilja Leonard Pfeijffer. Zo’n vijftien jaar geleden vond ik op wat toen nog voor het internet door moest gaan een opname van zijn gedicht ‘Academia’, tegelijk een dromerige ode aan en vurige aanklacht tegen de Leidse universiteit. Een sonore voordracht met ongegeneerd veel pathos. Iets dergelijks kunt u deze maand in de Poëziepodcast verwachten.

Ik reisde namelijk af naar het verre… Leiden helaas, en niet Genua, om daar Ilja te interviewen. Dat plan had ik al een tijdje, maar Ilja is niet vaak in Nederland en ik heb nooit geld om naar Italië te komen, en zodoende is het pas in aflevering 41 dat we samen aan tafel zitten.