Interview

Op de rode loper wil hij nog wel eens verschijnen in een smoking, maar dan wel vaak met een scheefzittend strikje. De rest van de tijd is zijn vaste outfit: jeans en een T-shirt. En het grijze drie-dagen-baardje. En zijn haar door de war.

‘Ik heb geen computer, nee. Ik gebruik nooit e-mail,’ vertelt Luc Besson ter vervolmaking van zijn imago. ‘Als regisseur wil ik me voeden met het leven. Stel, ik krijg een e-mail van een medewerker: “Je meeting is vrijdagmiddag.” Wat leer ik daarvan? Niks. Maar als die medewerker langskomt om dat te vertellen, dan zie ik bijvoorbeeld dat ze haar haren heeft laten knippen. Dat zeg ik dan. Dan vertelt ze dat haar verkering uit is en dat ze het daarom geknipt heeft. Dat doen vrouwen, hun haar laten knippen na een relatiebreuk. Ik leer daar zoveel meer van, van dat soort ontmoetingen. Ik heb dat nodig. Een e-mail geeft me informatie, maar het leven leert me iets.’

De tegenwerping dat een webloos leven alleen maar een luxe is die hij zich kan...