Tien jaar geleden dacht ik ook liberaal, maar toen had ik zonder er bij na te denken gepaft. Ben ik een beter mens geworden? Nee, zo werkt dat niet.

Een zonnige zondag-morgen; dat klinkt dubbelop. Maar het is zo’n ochtend dat het niet op kan. Ik schuifel met een latte richting terras, maar dat klinkt weer veel te groots. Er staan stoelen in een rijtje langs de muur van het koffiehuis, en de voetgangers op de stoep moeten manoeuvreren om geen uitstekende benen te raken. Ik vind een vrije stoel, direct naast mij zitten onbekenden, van wie ik eerst denk: die ene is een oudere vrouw, met de onverwoestbare sportieve kledingstijl waardoor je ons volk er meteen uitpikt op een Zuid-Franse boulevard. Dan hoor ik de stem, mannelijk, en trekt de stem een trui uit, waaronder een T-shirt zonder noemenswaardige borsten. Daarnaast een jongere vrouw, daarnaast weer een oudere, die niets uittrekt en vrouw blijft.

‘…We hebben dus de verwegvakantie in het najaar, dat wordt dit keer Myanmar, en...