Hij was speciaal gezant van de VN voor het 
Midden-Oosten. Vorige 
week nam Robert Serry afscheid van die functie. Zijn ervaringen tekende hij op. Een hoofdstuk uit een nog te voltooien boek: ‘Zou 
die onnodige oorlog misschien verhinderd zijn als de VN tijdig een humanitaire betaling had mogen doen aan de onbetaalde ambtenaren in Gaza?’

For an english version, click here.

Zaterdag 21 juni, 2014

Tijdens een rustige sabbat genoot ik buiten in de olijfgaarden van het Government House van de zonsondergang boven de oude stad van Jeruzalem en was ik bezig met de barbecue, toen de stilte werd verbroken doordat mijn telefoon ging. Het mij onbekende nummer bleek tot mijn verbazing van Barak Ravid, een journalist van Haaretz. Ik schrok toen ik hoorde waarom hij belde: ‘Robert, weet je dat Lieberman jou tot persona non grata gaat verklaren? Je wordt ervan beschuldigd dat je geprobeerd hebt twintig miljoen dollar van Qatar naar Hamas in Gaza te sluizen. Naar verwachting zal de...