Het Verhaal Van

‘Als bladenmaker beschouw ik mezelf als redelijk mislukt, ondanks de vele tijdschriften die ik heb bedacht of opgericht. Mijn droom was een gerenommeerd journalist te worden. Op mijn achttiende begon ik Beatbox, daarna volgden Hitweek, Candy, Rits, Aktueel, Weekend, De Dag, A’dam Zondag, De Nieuwe, Showtime, Talkradio Krant en Internet Hotspots. Ik kijk met plezier maar niet met trots terug op mijn omzwervingen door het medialandschap.

Sinds 2001 maak ik maandblad Foxy, een Playboy voor de gewone man, zeg maar. Mijn instelling is altijd geweest: als ik een markt zie, dan wil ik daar een blad voor maken. Het onderwerp doet er nauwelijks toe, als er maar een publiek voor is. Hitweek was in 1965 het blad van de poprevolutie, Candy werd in 1968 het vlaggenschip van de seksuele revolutie. Ik ben nu bezig om mijn eigen persgeschiedenis op te schrijven voor een boek dat op z’n minst een boeiend tijdsbeeld zal opleveren.

Van alle periodieken waar ik verantwoordelijk...