‘Let niet op de rommel. In deze woonwagen is het woekeren met de ruimte. Als circusman in hart en nieren ben ik aan deze omgeving verknocht. Je ziet het, alles wat hier aan de muur hangt, heeft op de een of andere manier iets met het circus te maken. Toen ik ophield met werken, drong mijn vrouw erop aan dat we in een rijtjeshuis zouden gaan wonen. Niks voor mij. We kregen daar zo hevig onenigheid over, dat er maar één conclusie mogelijk was: onze verschillen in levensstijl waren niet langer met elkaar te combineren. Het kwam tot een echtscheiding. Treurig, maar zo gaan die dingen.

Aan alles komt een eind. Ze zijn nu bezig om de Nederlandse wet zodanig te veranderen dat wilde dieren in het circus straks niet meer zijn toegestaan. Gemeenten lopen daarop vooruit en geven een circus met leeuwen en tijgers nu al geen vergunning meer om de tenten op te slaan. Belachelijk. Ik zal niet zeggen dat er in het verleden nooit een dier in het circus werd mishandeld, maar niet door mij. Goede...