Het land van haat en nijd

Max van Weezel& Margalith Kleijwegt

Margalith Kleijwegt en Max van Weezel

Het multiculturele drama werd nog nooit zo toegankelijk, inlevend en met humor beschreven.

Bekijk hier de fragmenten van de boekpresentatie aan minister Verdonk op woensdag 13 september in Nieuwspoort. Aansluitend was er een forumdiscussie.

Max van Weezel en Margalith Kleijwegt trokken de afgelopen vijftien jaar door Nederland om alle veranderingen op te tekenen. Ze spraken niet alleen politici, ‘Er dreigt een sharia-democratie’, Maxime Verhagen. ‘Ayaan Hirsi Ali is een brandende sigaret in een kruidvatfabriek’, minister Brinkhorst, maar ze bezochten ook de ontevreden burger. ‘Ik zou alle politici willen verzuipen’, aldus een voormalig PvdA-lid uit Almere.

In de jaren negentig was Nederland nog een tevreden natie, bijna iedereen geloofde in het heil van de multiculturele samenleving. Pas eind jaren negentig – en vooral na de aanslagen van 9/11 – schrok het land wakker om uiteindelijk helemaal over zijn toeren te raken.

Max van Weezel en Margalith Kleijwegt
Max van Weezel en...
Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 4,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials

Advertentie

Advertentie