Gevangeniskok Brian Price maakte galgenmalen klaar, tot Texas een einde maakte aan de traditie in die staat.

Het is een lang verhaal dat door betrokkenen erger is gemaakt dan het was, maar het komt erop neer dat Brian Price, nu tweeënzestig, zijn zwager ontvoerd en zijn ex gemolesteerd had en dat hij naar The Walls Unit in Huntsville moest om een straf van vijftien jaar uit te zitten.

The Walls, Texas’ oudste gevangenis, is standplaats van de Death Chamber, waar terdoodveroordeelden hun dodelijke injectie krijgen.

‘Ik was basgitarist, maar ook voor een muzikant als ik, met ervaring in een bandje van Ted Nugent, hadden ze geen emplooi. Ze zetten me als schoonmaker aan het werk. Moest ik na terechtstellingen met een emmer en een dweil de Death Chamber soppen. Bloedspatten onder de executietafel wegpoetsen en lipstick van afscheidszoenen, snot en tranen van de ruiten van de getuigenkamers. Grote opluchting toen ik naar de keuken werd overgeplaatst.’
Niemand behalve Price...