Onthouden

‘Ik ben ontzettend gelukkig met de verkiezing van Obama. Tot voor kort dacht ik dat het nog honderd jaar zou duren voordat we hier in Nederland een minister-president met een donkere kleur zouden krijgen, nu denk ik dat het misschien nog maar twintig jaar duurt.

Obama denkt als mens en hij kent de Koran. Dat is belangrijk, hij is niet bang voor moslims.

De tijd dat de Amerikaanse politiek ons bang probeerde te maken is definitief over. Een fase van hoop en nieuwsgierigheid is aangebroken.’

Vergeten

‘De onrust die Marokkaanse jongeren het afgelopen jaar hebben veroorzaakt, heeft me teleurgesteld. Dat wil ik niet hebben, het moet stoppen.

Het maakt me ook verdrietig dat er nog steeds mensen in een boerka rondlopen, ze vormen een bedreiging en zaaien angst.

Ik heb ook gemerkt dat veel kinderen van immigranten hun studie niet konden afmaken. Ik zie hoe verdrietig een paar vriendinnen van mijn dochter zijn omdat ze moesten stoppen met hun opleiding. Ze zijn niet dom maar...