Theater | Cultuurgids

Harrie Jekkers streepte zijn bucketlist af en is nu terug met Klein Orkest

Joukje Akveld
Harrie Jekkers treedt weer op met Klein Orkest: ‘Welke nostalgiegolf?’ Foto: Jaap Reedijk
Als cabaretier had hij succes met eigenzinnige kleinkunstliedjes, maar zijn grootste hits had Harrie Jekkers met Klein Orkest. 32 jaar na het opheffen van de band brengt hij die in het theater.

Van zijn vijftigste tot zijn 64ste deed Harrie Jekkers (1951) niets – veertien jaar vakantie, ‘Ja, daar kwam het wel op neer’. Zijn bucketlist is inmiddels afgestreept. Een huis in Spanje, beetje feesten, beetje hout hakken op zijn land, veel op reis geweest ook: Namibië, Zuid-Afrika, de Nijl afgevaren, vanaf Vuurland overgestoken naar de Zuidpool. ‘Effe kijken, weet je wel.’ Hij had ‘redelijk goed’ verdiend, voor het geld hoefde hij het niet te laten. Dat hij ooit nog zou optreden kwam niet in hem op. Toen stond Jeroen van Merwijk op zijn stoep, cabaretier, vriend van vroeger: of ze samen iets zouden doen. En plots had hij weer zin om het theater in te gaan.

Dat is nu zo’n vier jaar geleden, vertelt hij aan de telefoon. Hij is net uit Spanje naar Nederland gevlogen om een...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 6,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand 3 artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials