Op een woensdagochtend in april sta ik op de East Baseline Road in Mesa, een voorstad van Phoenix, naast het kantoor van Planned Parenthood: een organisatie, mede-gefinancierd door de overheid, die seksuele voorlichting geeft, voorbehoedsmiddelen verstrekt en indien nodig ook abortus uitvoert. Ik ben hier om met leden van de Apologia Kerk, opgericht door Jeff Durbin, tegen abortus te demonstreren. Zoals voor de ene kerk het redden van andermans ziel absolute prioriteit heeft, zo kent de Apologia Kerk geen grotere prioriteit dan de strijd tegen abortus.

De dag ervoor ben ik al bij een televisieshow van Durbin geweest. Hij maakt elke week een christelijke variant op de Late Night Show, die bestaat uit grappen, voorlichting – marihuana voor medisch gebruik is toegestaan door God – en de strijd tegen abortus, die wordt omschreven als ‘de cultuur van de dood’.

Na de opnames maakte ik kennis met een van de schrijvers van de show, de komiek Chris Wineland, die zei: ‘Ik ben...