Hebt u uw schoen al gezet?

Nee, het moet dertig jaar geleden zijn dat ik voor het laatst mijn schoen heb gezet. Mijn petekind vertelde mij onlangs dat hij een cadeautje van Sinterklaas had gekregen zonder dat hij zijn schoen had gezet. Uit mijn jeugd herinner ik me dat we naast Sinterklaas Chanoeka (het joodse feest van de lichtjes) vierden. Op Chanoeka kwam een geadopteerde oma langs die vegetariër was. Wij aten dan vegetarische pasteitjes. Om een uur of tien ging ze met een taxi naar huis.

Jarenlang stond Dokter Bibber, een spel, op mijn verlanglijst. Ik heb Dokter Bibber nooit gekregen en ik kan me nu niet meer herinneren wat ik zo fascinerend vond aan Dokter Bibber. Sinterklaas vier ik niet. Ik vind het leven al gezellig genoeg.

Ik vraag steeds aan mijn man of hij bij het inruimen van de afwasmachine de pannen zelf wil afwassen. Hij laat ze gewoon staan. Wat doe ik? Of in het algemeen: hoe geef ik mijn man huishoudelijke tips als hij ze niet wil horen?
Mensen worden niet...