Ik werk bijna twintig jaar als docent wiskunde. Kort geleden is mij subsidie toegekend om naast mijn werk als leraar onderzoek te doen bij een universiteit. Uit familie- en vriendenkring ontvang ik enorm veel waardering voor het feit dat ik dit baantje heb bemachtigd, zoveel waardering heb ik in twintig jaar voor de klas nooit gehad. Dit terwijl ik het gevoel heb dat ik met mijn onderzoek belastinggeld verkwansel aan een maatschappelijk weinig belangwekkende bezigheid. Mijn werk in het onderwijs is veel nuttiger. Hoe te reageren op deze loftuitingen? U mag deze tekst inkorten of aanpassen als u mij maar antwoord geeft!
Goossen Karssenberg, Den Burg

Er zit iets tegenstrijdigs in uw ongemak. Aan de ene kant zegt u dat uw onderzoek maatschappelijk gezien weinig belangwekkend zal zijn, aan de andere kant blijkt uit uw schrijven niet dat u overwogen hebt dat onderzoek dan maar te laten zitten. Hoe kan het dat uw omgeving op de hoogte is van dit onderzoek? Heeft er iets over in de...