De kinderen van mijn bovenburen zijn nogal luidruchtig, zeker in de trappenhal. Herhaaldelijk vriendelijk vragen of ze ook aan hun buren willen denken, heeft tot niets geleid. Heeft u tips hoe ik de kinderen van mijn buren stil kan krijgen?
Henk van den Val, Amsterdam

Kinderen zijn luidruchtig. Daarom neem ik pas kinderen op mijn vijftigste. Tegen die tijd hoop ik mijn gehoorapparaat rond het middaguur uit te zetten. Mocht u geen gehoorapparaat hebben en oordopjes een onwenselijke oplossing vinden, raad ik u aan met de ouders van de kinderen te spreken.

Het kan zijn dat deze ouders asociaal zijn, dan adviseer ik u om onconventionele maatregelen te nemen.

U kunt bijvoorbeeld de wekker om vier uur ’s nachts zetten en vervolgens met een bezem een kwartier lang tegen het plafond slaan. Mijn moeder heeft dit in haar jonge jaren met veel plezier gedaan.

Waar asociale buren zijn, is oorlog. Als u de strijd verliest, kunt u altijd nog verhuizen.

Zeg, wat is dat jouw stukken over de...