Wat vindt u van de bewering in VN’s zusterblad Psychologie Magazine dat kleine ergernissen uiteindelijk grotere relatiebrekers zijn dan grote ergernissen. Niet aangedraaide doppen van de tandpastatube zijn dus gevaarlijker dan ‘niet kunnen praten’. Een goede vriendin van mij is zeer beledigd door de uitkomst van dit ‘onderzoek’, zij wil dat haar grieven serieus worden genomen.
– Ko C.

Ik lees dat zusterblad niet, zelfs de mensendokter kan niet alles lezen. Ik vind het moeilijk te geloven dat men een relatie verbreekt omdat men zich zo ergert aan doppen die niet correct op de tandpastatube zijn gedraaid.

De dop lijkt mij een metafoor en een bliksemafleider.

Volgens mij gaat het zo. Men is verliefd op de buurvrouw of men begeert de buurvrouw – het verschil is verwaarloosbaar -, men ergert zich hierover, maar in plaats van deze ergernis uit te spreken of onder ogen te zien, gaat men zich richten op doppen en washandjes.

Als uw goede vriendin wil dat haar grieven serieus worden...