Zojuist werd ik zestig. Nog even en mijn debuutroman wordt gepubliceerd. Als laatbloeier sta ik op de drempel van een oeuvre. Wat denkt u? Speelt leeftijd dan nog een rol van betekenis?
– Fons Wijers, Venlo

Frans Pointl publiceerde op zesenvijftigjarige leeftijd de verhalenbundel De kip die over de soep vloog. Deze bundel maakte hem beroemd in Nederland. Of we in Pointls geval officieel van een debuut kunnen spreken, weet ik niet, ik geloof dat hij voordien her en der wat gepubliceerd had. Laten we het zijn officieuze debuut noemen. Hans Keilson is zoals u weet op honderdjarige leeftijd in Nederland en omstreken ontdekt nadat The New York Times bij monde van Francine Prose hem ontdekt had. De hoogbejaarde schrijver is in de mode.

Vergeleken met Keilson bent u te jong. Als uw debuutroman niet wordt opgemerkt, kunt u zich troosten met de gedachte dat hij misschien over veertig jaar herontdekt wordt en u in diverse talkshows mag optreden. Verder gaan met schrijven is niet nodig....