Voor al uw vraagstukken van relationele, levensbeschouwelijke of andere aard.

Mijn ex-man is opgepakt wegens fraude. Hoe vertel ik dit aan de kinderen?

In de speeltuin kwam mijn dochtertje vragen wat voor kleur oerang-oetans hebben. Ik gaf antwoord. Een half uur later kwam ze vertellen dat de andere kinderen haar een oerang-oetan noemden. Ik wist niet hoe te reageren, ik heb wat gemompeld. Ze is vijf, ik denk dat ik niet verborgen heb kunnen houden hoe erg ik het vond. Wat had ik moeten doen?
Het is te begrijpen dat u maar wat mompelde. Toch denk ik dat u een vijfjarige al veel kunt uitleggen. U had een gesprekje kunnen beginnen met uw dochtertje over pesten. U had haar kunnen vragen: ‘Waarom denk je dat ze je een orang-oetan noemen? Hoe reageerde je?’

Iedere ouder vindt het vreselijk als zijn kind wordt gepest, zeker als dat gebeurt vanwege huidskleur. U moet uw dochtertje leren vaardig te reageren op pesterijen. Niets is erger voor het gepeste kind dan het gevoel te hebben...