Voor al uw vraagstukken van relationele, levensbeschouwelijke of andere aard

Als je een budget hebt van zo’n vijftienhonderd euro per half jaar om te besteden aan Kunst: heeft het dan zin om strategisch te kopen? Er is natuurlijk kunst die zekerder waardevast blijft, maar dan beland ik met mijn budget snel in de zeefdrukken en litho’s. Heeft u raad? – Grootstedeling

Als u kunst wilt kopen bij wijze van belegging, kan ik u niet adviseren. Ik vermoed dat bij een budget van drieduizend euro per jaar kunst niet de meest aangewezen investering is. Maar als u kunst wilt kopen omdat u belangeloos wilt genieten van wat u als schoonheid ervaart, dan bent u bij mij aan het juiste adres. (Mensen hebben overigens de gewoonte te geloven dat wat zij als schoonheid ervaren door iedereen als schoonheid wordt ervaren. Waarmee ik niet wil zeggen dat esthetiek alleen maar een subjectieve aangelegenheid zou zijn.) Koop wat u mooi vindt. Er is niets tegen zeefdrukken en litho’s. Bronzen...