Nadat ik ziek was, is nu mijn familie aan de beurt. Hoe kom ik zelf deze tijd zo goed mogelijk door? – W.W.

U moet het leven zien als een opgave, een verantwoordelijkheid, een taak die u moet volbrengen. U moet uzelf beschouwen als een gevallen engel, een dienaar van uw familie. Het verzorgen van zieke familieleden is uiteraard geen makkelijke opgave, ik weet ook niet hoeveel familieleden u moet verzorgen. Ik geloof dat het belangrijk is, hoe zweverig dat ook klinkt, dat uw zieke familieleden veel worden aangeraakt. Dat moet u zelf doen. U kunt ook masseurs inhuren, mits uw zieke familieleden daar geen bezwaar tegen hebben. Het is heel nobel om samen met zieke familieleden tegen hun ziekte te strijden, maar het kan best zijn dat uw liever aan de rand van een zwembad had gelegen met twaalf transseksuelen. Op momenten van somberheid zegt u gewoon tegen uzelf: ‘Als dit voorbij is, laat ik me weer verwennen door mijn transseksuele apostelen.’

Mijn vader was absoluut niet...