Op feestjes vind ik het leuk om verschillende mensen te spreken. Hoe kan je op een fatsoenlijke manier tegen een gesprekspartner zeggen dat je weer eens met iemand anders wil gaan praten? De laatste keer zei ik dat ik naar het toilet moest om vervolgens niet meer terug te keren naar mijn gesprekspartner. Maar dat is een nogal sneaky oplossing, vind ik. – Wim Crezee

Uw oplossing is uitstekend. Andere oplossingen: zeggen dat u nog dringend met een paar andere mensen moet spreken. Zeggen dat u naar huis moet. Of op charmante wijze eerlijk zijn. Dan zegt u: ‘Laten we elkaar geen mietje noemen, we willen gewoon niets van elkaar, ook zakelijk kunnen we niets voor elkaar betekenen, humor hebben we allebei niet, we verdoen elkaars tijd, de enige reden dat we nog met elkaar staan te praten is de angst dat hier verder niemand anders met ons wil praten. Laten we die angst overwinnen. Ik ga nu een rondje door de kamer lopen, want ik hoop vanavond nog iemand tegen te komen met wie ik seks...