Sinds een jaar lees ik Vrij Nederland en is een vraag mij bekropen. Hoe vrij zijn de mensen van Vrij Nederland nog na al die jaren? Is het niet verworden tot een perspectief onder censuur van het intellectuele ego… belangen uit de linkerhersenhelft? Brengt in de diepte schrijven over maatschappelijke taboes als ufo’s en complottheorieën de status van mensen te veel in gevaar?- Rene Tatje

Ja, u moet stoppen met het lezen van Vrij Nederland. Ik raad u aan contact op te nemen met Robbert Dijkgraaf, een van de slimste mensen van Nederland. Het is namelijk goed mogelijk dat er buitenaards leven op aarde rondloopt dat naar de naam Rene Tatje luistert. Dat dit wezen ook nog zijn uiterste best doet Nederlands te schrijven, zou de weg vrij moeten maken voor een wetenschappelijk onderzoek naar taalverwerving bij buitenaardse wezens.

U vroeg mij laatst (VN 06) waar mijn eerste twee romans gebleven zijn. De eerste (Mijn monster) heeft u reeds van commentaar voorzien bij uw antwoord in editie...