Ik vind een zekere mate van winderigheid, mits voorzien van de juiste intonatie, charmant. Mijn vrouw heeft hier moeite mee. Hoe overtuig ik haar?- A.P.S. te R.

U lijkt te spreken over uw eigen winderigheid, en het woord ‘intonatie’ doet voorzichtige petomanie vermoeden. Petomanie en meligheid gaan hand in hand, maar ik kan me voorstellen dat achter uw frivool geformuleerde vraag een serieus probleem schuilgaat.

Als volwassene heeft men geen keus, men kan niet alles met de ander delen. Uw vrouw stelt zich dus wat mij betreft terecht op het standpunt dat zij bepaalde illusies over u wil blijven koesteren. Ik raad u aan in een feestwinkel een scheetkussen te kopen om het probleem met ironie op te lossen. Ook kunt u een verhandeling schrijven: Petomanie in tijden van technische reproduceerbaarheid. Wel moet uw vrouw er rekening mee houden dat u mogelijk een vriendschap gaat onderhouden met een dame die uw winderigheid op juiste waarde weet te schatten.

Een paar dagen geleden liep ik...