Freek signeerde zijn boekje in Zeeland, kwam verre familie tegen, en mocht niet vloeken van de Allerhoogste.

Ik was enkele dagen in Zeeland in het kader van de Week van het Zeeuwse Boek. Op het begrip Boekenweek rust het CPNB alleengebruiksrecht. Dat geldt ook voor het boekenweekgeschenk. Aan mij dit jaar de eer Het Geschenk van de Week van het Zeeuwse Boek te schrijven.

Zaterdag signeerde ik het boekje Ben ik een Zeeuw? – gratis bij besteding van 15 euro of meer – in drie van de zes serieuze Zeeuwse Boekhandels.

In een paar verhalen speelt tante Dien, de oudste zuster van mijn grootvader van vaders kant, een prominente rol. Tante Dien, die tot de Gereformeerde Gemeente behoorde, had zich over de Statenbijbel ontfermd die erfrechtelijk mijn vader toebehoorde.

Op zeker moment in Zierikzee stond iemand aan mijn tafeltje die zich bekend maakte als haar kleindochter. Ze vertelde in de enkele ogenblikken die ons gegund waren – ik ga niet beweren dat er een rij tot buiten de...