Freek gaat stemmen

Freek de Jonge – Wilders en de kansloze Trump

Freek de Jonge
Freek de Jonge. Foto: Stephan Vanfleteren

Tot 15 maart deelt Freek de Jonge zijn overpeinzingen met Vrij Nederland. Vandaag: de onnozele hondentrouw van Wilders aan de kansloze praalhans Trump.

Naast aandoenlijk is de hondentrouw van de heer Wilders aan Trump buitengewoon onnozel. Zelden heeft de geschiedenis grotere kansloze praalhanzen voortgebracht dan Trump of het zou Nero moeten zijn. Die mocht zich graag tijdens het diner een lier aan laten reiken om in gezang uit te barsten.

Zijn laatste woorden waren: Er gaat een groot kunstenaar aan mij verloren.

Volgens overlevering overigens. Nep-geschiedenis dus.

De kans dat het Trump-avontuur nog voor onze Tweede Kamer-verkiezingen als een zeepbel uiteenspat is inmiddels zo groot geworden dat de heer Wilders het beste nu alvast kan beginnen zich in een bocht te wringen.

Advertentie

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 6,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand 3 artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials