Ciao fratello,

Ben je weer hersteld van die gemene griep? Ik ben het weekend zoet geweest met het laatste nummer van Jamie Olivers tijdschrift. Daar heb je d’r weer, zul je denken, maar deze aflevering gaat helemaal over Italië! Er staat nota bene een verhaal in over de saltimbocca alla romana waarover ik je laatst schreef! Het zal wel in de lucht hangen.

Ik heb het hele nummer gespeld en er meteen een recept uit gemaakt: risotto met wortel en munt. Zo simpel, dat ik dacht, terwijl ik het aan het maken was: gaat dit eigenlijk wel lekker worden? Vier worteltjes in plakjes snijden, even in olie met knoflook aanbakken, en dan met een paar blaadjes munt en een scheut witte wijn een paar minuten laten garen. Ondertussen de risotto maken en na tien minuten de worteltjes erbij doen. Zou dat niet gewoon heel saai smaken? Je raadt het al: het was geweldig. Wortel en munt blijkt een prima combinatie, en de risotto die ik op tafel zette was kleurrijk en fris: een ultiem lentegerecht. Verder...