Ciao fratello,

Ik zit met een probleem. Knoflook. Jij schrijft altijd dat je gesnipperde knoflook in hete olie moet fruiten voordat je er uien, peterselie, tomaten of wat dan ook bij doet. Zelf doe ik het andersom omdat gesnipperde knoflook in hete olie zo snel verbrandt. En dan krijgt het een vieze, dropachtige smaak. Ik doe daarom de knoflook vaak pas op het laatste moment bij een gerecht. Wat vind jij daarvan?

Misschien heb jij nooit last van knoflook die te hard gaat omdat je bijvoorbeeld de tenen grover snippert dan ik. Of omdat je grotere hoeveelheden eten kookt en dan dus een heleboel knoflook tegelijk in de olie gooit. Dan wordt-ie natuurlijk minder gauw zwart. Het zijn van die doodnormale handelingen die je gedachteloos doet tijdens het koken, maar ik zou toch wel eens willen weten wat jouw routines zijn.

Het doet me ook denken aan kookles één van ma: gebruik nooit knoflook uit een knijper! Zit dat bij jou ook als een tegeltjeswijsheid in je hoofd gegrift? Ik heb zelfs...