Ciao fratello,

Een hoogtepunt in de carrière van een moeder is het moment dat je een recept krijgt van je zoon. Het betekent ten eerste dat hij zelf kookt. En dus eet. Dat is al een enorme geruststelling. Ten tweede betekent het dat hij koken leuk vindt. Ik verbeeld me dat dit iets te maken heeft met de opvoeding, maar daarin kan ik me vergissen. Want ik heb weliswaar het goede voorbeeld gegeven, maar hij had net zo goed een voorbeeld kunnen nemen aan zijn vader, die graag in de keuken komt, maar niet om te koken. Heel misschien heb jij er ook nog iets mee te maken, want het was een pastarecept dat Kees me gaf. Ik heb het inmiddels gemaakt en ik snap zijn enthousiasme, want het is geen werk, goedkoop en uitermate smakelijk.

Je snijdt een bloemkool in kleine stukken en bakt die in flink wat olie in een diepe koekenpan. Na een paar minuten hou je de pan schuin en roert in de toegestroomde olijfolie een (half) blikje ansjovis, totdat de visjes gesmolten zijn. Dan zet je de pan weer...