Ciao fratello,

Dank voor de link naar het recept op YouTube (Arancini di riso, la ricetta di Giallozafferano). De met gehakt gevulde rijstballetjes zien er inderdaad heerlijk uit, maar ook Sonia, die ze in elkaar knutselt, lijkt niet te versmaden. Of mag ik jouw voorliefde voor dit recept zo niet zien?

Ik heb het hele filmpje rustig bekeken. Ik snap dat jij denkt dat ik het misschien te ingewikkeld vind, maar alles wordt duidelijk gedemonstreerd, dus ik wil het graag maken. Alleen ga ik die ‘arancini’ niet frituren. Je kunt ze toch ook in een koekenpan met flink wat olie goudbruin bakken?

De rijst voor dit gerecht zag er in het filmpje heel smeuïg uit. Ik vroeg me af of je er een speciaal soort voor moet gebruiken. Als ik rijst kook, is dat meestal pandan, want die ruikt bloemig en is een beetje plakkerig. Deze rijst komt uit Thailand en krijgt de speciale geur door een tropische plant, pandan. Maar zo’n oosterse smaak laat zich vast niet rijmen met jouw Siciliaanse delicatesse....