Ciao fratello,

Al heb je echt helemaal niets meer nodig in de keuken, je gaat in de maand december toch twijfelen. Welke kranten of tijdschriften je ook openslaat: de keukencadeaus zijn onontkoombaar. Wat dacht je van een soeplepel die rechtop kan staan? Of van een felgekleurde keukenmachine? En dan die design ‘slowcooker’, een moderne variant op de R├Âmertopf. Met name door dit laatste snufje leer ik mezelf genadeloos kennen. Ik veracht de R├Âmertopf hartgrondig, maar hoe langer ik naar die slowcooker in de bladen kijk, hoe nieuwsgieriger ik word. En hoe onmisbaarder hij lijkt. Ik sluit niet uit dat ik ‘m tegen beter weten in op mijn verlanglijst zet.

Wat heerlijk dat jij ver van al deze gekte tussen druiven en olijven woont. Maar ik ga je toch een kerstcadeautje sturen. Iets wat w├ęl onmisbaar is: een platte garde van kunststof. Met dit handige mixertje klop je in een oogwenk de lobbigste vinaigrettes en de schuimigste melk voor een cappuccino. Sneller en beter dan een gewone...