Ciao fratello,

Ik dacht dat ik niet van kikkererwten hield. Ben er als kind een keer misselijk van geweest, en daarna is het in mijn hoofd op een plankje ‘verboden ingrediënten’ terechtgekomen. Maar mijn weerzin sloeg nergens op, want ik heb laatst dat recept van jou voor een soep van kikkererwten gemaakt, en ik vond het heerlijk. Ik heb er overigens een Hollandse draai aan gegeven – omdat het uiteindelijk toch een erwtensoep is – door er plakjes rookworst bij te serveren. Was het ook meteen een hele maaltijd.

Als je bij jou La vache qui rit kunt krijgen (maar waar op de wereld is die lachende koe níét te koop?), heb ik nog een grappig gerechtje voor je. Neem een blikje sardines en prak de inhoud (zonder de olie) fijn met net zoveel van die lachende puntjes kaas tot je een smeuïg smeersel overhoudt. Doe dit terug in het (schoongemaakte blikje) en zet het op tafel met wat lekker vers bruin (stok)brood, of in jouw geval bruschetta. Ideaal om je gasten even bezig te houden,...