Ciao fratello,

Van een meisje in mijn klas kreeg ik een plak zelfgemaakte kruidkoek. Ze had hem samen met haar moeder gebakken en één stuk speciaal voor mij in folie verpakt. Voor de juf. Het was de allerlekkerste zelfgebakken koek die ik ooit had geproefd. Dat zei ik natuurlijk, en ik vroeg haar naar het recept. ‘Mijn moeder heeft het geleerd van mijn oma,’ vertelde ze. De volgende dag kreeg ik een keurig, in kinderhandschrift geschreven recept en ik zag meteen wat het geheim was. Opgeklopt eiwit. En melk. Afijn, ik zal het je sturen. Ik bak eigenlijk nooit taart of cake. Ik maak ook geen jam, en geen brood, of ijs. Waarom eigenlijk niet? Dat doe ik wel als ik oud ben, denk ik altijd. Of in elk geval in een andere fase van mijn leven. Maar wie weet, laatst heb ik een leuk kookboek gekregen, dat heet Home made. Het is geschreven door Yvette van Boven en het is hier een enorme hit. Behalve recepten voor gerechten staan er ook recepten in voor wat de meeste mensen in de winkel...