Fidan groeide op in een hechte Turkse gemeenschap. Alles daarbuiten was een vreemde wereld. Vandaar haar fascinatie voor autochtone Nederlandse families en hun familieleven.

Wanneer je opgroeit in een dorp, binnen de Turkse gemeenschap, dan mis je meer van Nederland dan je meemaakt. Alles buiten mijn eigen leefomgeving was mij lang onbekend. Het leven elders in het land, en bij autochtone Nederlandse families, heeft me dus altijd gefascineerd: hoe ging het bij hen thuis? Mijn honger naar het antwoord op die vraag houdt nooit op en wordt beantwoord door al die mensen die mijn levenspad kruisen en bij wie ik binnen mag kijken.

Zo ontmoette ik jaren terug Hans Heesen. Geboren en opgegroeid in Zutphen, 58 jaar, docent aan de Filmacademie in Amsterdam. Samen met Jos Stelling schreef hij scenarioā€™s voor films als No Trains No Planes en Duska. Ik had hem al een tijd niet gezien toen ik op Facebook zag dat zijn vader was overleden.

ā€˜Mijn vader is overleden. Ik had hem al 17 jaar niet...