Haar liedjes hebben een religieuze uitwerking op hem. Dus wat doet Auke Kok als hij Patty Griffin kan spreken in haar kleedkamer? Dan heeft hij het slechtste, tevens meest onvergetelijke interview van zijn leven. Hij hakkelt over folk en gospel en zingt zomaar eh… het Wilhelmus.

Een ontmoeting met de mooiste stem uit de alternatieve country, ook wel americana, had ik aangevraagd, maar het zou waarschijnlijk niet lukken. Daarom stond ik nietsvermoedend te luisteren naar een bandje in de Oosterpoort in Groningen, waar een festival inzake het rootsgejengel en getokkel met folkinvloeden werd gehouden, toen ik plotseling een sms’je kreeg.

Patty kan nu geïnterviewd worden. Graag asap melden in productiekamer.
Nee! Ik kijk nogmaals of het er echt staat – het staat er. Een puberaal soort paniek maakt zich van mij meester en even later loop ik met de hartslag van een schoolkrantverslaggever door een gang achter het podium waar zij, mijn heldin, de zingende poëet uit Austin, Texas,...