Sommige discussies heb je al dertien keer gevoerd en de afloop is bekend.

Ik heb het altijd al een keer over het tripartite overleg willen hebben, maar omdat ik niet bij het Openbaar Ministerie werk, niet van de Politie ben, en mezelf ook al niet kan rekenen tot het Bevoegd Gezag, is daar weinig kans op. Daarom neem ik de letterlijke betekenis van het tripartite overleg, gewoon, het overleg tussen drie partijen, en dan lukt het wel.

Een stralende middag in Amsterdam-Oost, we bevinden ons op het geheel gerenoveerde Javaplein, dat ik zo’n jaar of tien niet meer had bezocht, waarbij ik ook nog in de veronderstelling verkeerde niets te missen. Niet waar: dat plein, waar het vroeger altijd regende en waar de bomen zo treurig konden zwiepen, ligt er geheel gestofzuigd bij en de mensen die wij vanaf het terras kunnen spotten terwijl ze iets grappigs doen met fietsen, skateboards en kinderen in het algemeen, lijken wel uitgekozen door een castingbureau voor kleurrijke mensen. Wat ziet...