Reportage / Tienermoorden in Londen

‘Ik zat achter de kassa toen ik twee politiemannen zag binnenkomen. Met hun pet in de hand liepen ze naar mijn chef.’ Grace Idowu houdt de handen voor haar gezicht bij de herinnering aan dat moment: ‘Ik dacht dat er een winkeldief was gepakt.’

Het was 17 juni, een uur of zeven, haar dienst als caissière bij de grote supermarkt Tesco zat er bijna op. Ze hielp de volgende klant, maar toen ze even later opkeek, zag Grace de politiemannen haar kant opkomen. Ze schrok: ‘Ik was bang dat mijn man een ongeluk had gehad. Hij is buschauffeur.’

Maar het ging niet om haar man, ze kwamen vanwege haar veertienjarige zoon David. Hij was die middag neergestoken, honderd meter van hun huis. Hij werd in zijn maag en in zijn hart geraakt, zijn toestand was kritiek.

Grace: ‘Ik gilde het uit, liet me op de grond vallen en kronkelde over de vloer. Ik wilde bidden maar ik kon alleen maar roepen, de schok was zo groot. Ik was nog wel helder genoeg om hen te waarschuwen...