Terwijl Fidan haar Turkse nationaliteit op gaf, verhuisde haar zus vanuit Nederland naar Turkije. Op hetzelfde moment dat de (politieke) instabiliteit en onveiligheid toenamen.

In 2011 maakte ik de documentaire Ik zie een verre reis, over de groeiende groep jonge Turken die weg wil uit Nederland. Ik volgde mijn tien jaar jongere zus Ferian, geboren en getogen in Nederland. Turkse jongeren zoals zij voelen zich steeds meer aangetrokken tot Turkije. Ze volgen de Turkse media, en uiteindelijk willen ze het liefst definitief naar Turkije. Zo ook mijn zusje. Ik heb nog geprobeerd haar tegen te houden. Ze moest beseffen dat ze nooit helemaal zou kunnen aarden in Turkije, daarvoor is ze te Hollands. Ik kan het weten, want ik heb zelf jarenlang in Istanboel gewoond. Zoveel heimwee naar huis, naar Nederland, als toen heb ik nooit meer gehad. Toch waagde mijn zus de grote stap. Ze woont nu al twee jaar in Turkije, in de meest roerige periode die het land sinds jaren doormaakt. Deze maand...