Amerikaanse politiek

De vrouwen van Trump, allemaal 'tienen'

Harm Ede Botje
Met dochter Ivanka (L) en Melania, 2004. Foto: Evan Agostini/Getty Images
Trump-vrouwen moeten dienstbaar en mooi zijn met a good piece of ass. En zijn eigen dochter Ivanka is de allermooiste. Een portret van een macho-president.

Zangeres Madonna verwoordde de zorgen van de honderdduizenden demonstranten tijdens de Women’s March tegen het aantreden van Donald Trump op 21 januari het beste: ‘We hebben dit afschuwelijke moment van duisternis nodig to wake us the fuck up.

Trump heeft nooit inhoudelijk gereageerd op de bezorgdheid van de demonstranten over zijn vrouwonvriendelijke uitspraken. Integendeel: hij greep Madonna’s optreden aan om haar flink de les te lezen. ‘Ze is walgelijk,’ zei hij tegen Fox News. ‘Wat ze zei, was een schande voor het land.’ Dit is The Donald zoals we hem al decennia kennen: bot, in de aanval, op de man spelend, vrouwonvriendelijk, ordinair. Zo is hij altijd geweest en dat zal de komende vier jaar niet veranderen.

Voor Trump moeten vrouwen in de eerste plaats dienstbaar en mooi zijn, al hij maakt hij één...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 6,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand 3 artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials