De Neus komt vrij

Harry Lensink& Marian Husken
‘Holleeder gaf opdracht moorden Houtman en Van der Bijl’

Een dezer dagen komt Holleeder vrij. Hij wordt vooralsnog niet vervolgd voor moord. Toch heeft kroongetuige Peter la Serpe hem overduidelijk aangewezen als opdrachtgever. ‘Osdorp moest eerst.’

‘Ken je die en die? Blijf dan maar even uit de buurt!’ Die dreigende woorden gebruikte Holleeder om Willem Endstra onder druk te zetten. Volgens de geplaagde vastgoedman hadden zijn kwelgeest en diens trawanten het adembenemende aantal van vijfentwintig liquidaties op hun geweten. ‘Dat is ook de reden dat ik met jullie praat,’ zei Endstra tegen de rechercheurs die hij in het geheim ontmoette. Hij wilde dat ze z’n afperser zouden oppakken.

Endstra: ‘Ik zou niets liever hebben. Niet voor iets kinderachtigs als wildplassen of een wietplantje, maar voor moord. Want dat hebben ze niet te doen.’

Rechercheur Jan: ‘Moord is sowieso een probleem hè, daar moet je bewijzen voor hebben.’

Moord is een probleem. Daarom...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 4,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials

Advertentie

Advertentie