Vanaf deze maand ben ik de restaurantcriticus van NRC Handelsblad. Ik ben niet van plan om dat heel ouderwets te doen, maar je klassiekers moet je kennen. Daarom reserveerde ik in Lyon een tafel bij L’Auberge du Pont de Collonges.
De godfather van de nouvelle cuisine
De godfather van de nouvelle cuisine

Paul Bocuse is dé chef van de vorige eeuw. De godfather van de nouvelle cuisine. De belangrijkste man sinds Auguste Escoffier. In de jaren zestig rekenden Bocuse cum suis af met de tot dan toe dominante cuisine classique. De jonge chefs ontwikkelden een lichtere kookstijl, met minder vette en zware sauzen. Zij zouden voortaan hun borden in de keuken opmaken in plaats van alles op schalen op te dienen om aan tafel op te...

Je hebt drie artikelen gratis kunnen lezen. Verder lezen? Sluit je nu aan.
Je hebt drie artikelen gratis kunnen lezen. Verder lezen? Sluit je nu aan.
Zomeractie: word nu abonnee voor maar 4,99
Toegang tot alle artikelen op vn.nl
Elke dag een allesbepalend verhaal
Direct in je mailbox of via WhatsApp
Maandelijks opzegbaar
Tijdelijk van 6,99 voor 4,99 per maand
Om onze journalistiek te beschermen kun je Vrij Nederland niet incognito lezen.
Om onze journalistiek te beschermen kun je Vrij Nederland niet incognito lezen.
Zomeractie: word nu abonnee voor maar 4,99
Toegang tot alle artikelen op vn.nl
Elke dag een allesbepalend verhaal
Direct in je mailbox of via WhatsApp
Maandelijks opzegbaar
Tijdelijk van 6,99 voor 4,99 per maand
Je hebt drie artikelen gratis kunnen lezen - en we zien dat je graag verder leest. Leuk!
Je hebt drie artikelen gratis kunnen lezen - en we zien dat je graag verder leest. Leuk!
Zomeractie: word nu abonnee voor maar 4,99
Toegang tot alle artikelen op vn.nl
Elke dag een allesbepalend verhaal
Direct in je mailbox of via WhatsApp
Maandelijks opzegbaar
Tijdelijk van 6,99 voor 4,99 per maand