Vanaf deze maand ben ik de restaurantcriticus van NRC Handelsblad. Ik ben niet van plan om dat heel ouderwets te doen, maar je klassiekers moet je kennen. Daarom reserveerde ik in Lyon een tafel bij L’Auberge du Pont de Collonges.
De godfather van de nouvelle cuisine
De godfather van de nouvelle cuisine

Paul Bocuse is dé chef van de vorige eeuw. De godfather van de nouvelle cuisine. De belangrijkste man sinds Auguste Escoffier. In de jaren zestig rekenden Bocuse cum suis af met de tot dan toe dominante cuisine classique. De jonge chefs ontwikkelden een lichtere kookstijl, met minder vette en zware sauzen. Zij zouden voortaan hun borden in de keuken opmaken in plaats van alles op schalen op te dienen om aan tafel op te...

Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Verder lezen? Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Verder lezen? Sluit je nu aan.
Vrij Nederland publiceert elke dag één artikel dat er echt toe doet.
Vrij Nederland publiceert elke dag één artikel dat er echt toe doet.
Lees minder. Blijf vrij van geest.
Eén verhaal per dag dat je verrijkt en tot verder nadenken stemt
Van longread tot video, van podcast tot column
Over macht, cultuur en toekomst
Naar je toegestuurd via e-mail of WhatsApp