Arnon Grunberg lost lezersproblemen op.

Ik kwam een goede kennis tegen op Tinder en ik likete hem, maar toen bleek dat hij mij níet heeft geliket! Weet je wie het was? Jij was het. Hoe stel ik me voortaan tegen je op, Arnon? – Een uit wraak anonieme vriendin van je

Maar lieverd, het woord ‘kennis’ zegt genoeg, niet? We hebben nooit een seksuele relatie gehad. We hebben een paar keer genoeglijk met elkaar gegeten. Nooit heb ik het gevoel gehad dat jij mij seksueel begeerde, en ik heb volgens mij geen seksuele avances gemaakt of anderszins geprobeerd ons contact het domein van de fysieke begeerte binnen te sleuren. Wat dat betreft was het beleefdheid dat ik jou op Tinder negeerde, ik had je kunnen beschamen door je niet te negeren. Je had dat, en niet ten onrechte, kunnen opvatten als een ongewenste intimiteit.
Dat je mijn fijngevoeligheid uitlegt als afwijzing illustreert dat het menselijk contact bestaat bij de gratie van misverstanden. Hoe dan ook, ik begrijp uit je...