De heks van Kockengen

Rudie Kagie
Jarenlang hielp Sara Glatt verslaafden van drugs en alcohol af met behulp van de plantaardige stof ibogaïne. Tot het mis ging.

Zaterdagavond 19 maart 2011 leek aanvankelijk te verlopen in de sfeer waar huize Molenzicht te Kocken gen internationaal om bekend staat. Huiselijk. Warm. Gemoede lijk. Vol begrip en mededogen. Zoals gewoonlijk draaide een buitenlandse logé kortstondig mee in het gezin van holistisch therapeute Sara Glatt (52) en haar vijf kinderen. De gast van de week heette Andreas.

Hij kwam uit Zwitserland, was achtentwintig jaar oud en hoopte in het Utrechtse dorp via een kuur met het hallucinante wondermiddel iboga van zijn hardnekkige drugs- en alcoholverslaving te worden verlost. Tussendoor deed hij spelletjes met de kinderen, stond als een volleerde kok te heupwiegen achter het fornuis, nimmer te beroerd om ook de stofzuiger te hanteren. Na de avondmaaltijd zat Andreas die zaterdag gezellig op de driezitsbank, tussen Brahm (14) en Tammy (16) in. Met z’n allen...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 4,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials

Advertentie

Advertentie