De beste onderwijsvernieuwer: Jelmer Evers

Mischa Cohen (archief)
Foto Eddo Hartmann
De ‘beste in zijn vak’, leraar Jelmer Evers, bepleit actief een nieuwe manier van lesgeven. ‘Geef scholen de vrijheid.’

‘Raven is baas’ staat plotseling op het schoolbord, midden in de tijdlijn van Amerikaanse presidenten. Dat is een van de voordelen van zo’n digitaal bord: je kunt het via wifi op afstand bekladden.

‘Raven, Raven,’ sust leraar geschiedenis Jelmer Evers voor hij zijn les van havo 5 afsluit met de opdracht voor volgende week: ‘In It’s Learning zet ik voor volgende week een filmpje over de Verenigde Staten klaar en een quiz die jullie voor de les moeten hebben gemaakt.’ Hip onderwijs of niet, de reactie van de klas is van alle tijden: ‘Hè nee, geen huiswerk, please, geen filmpje!’

Terwijl Jelmer Evers (37) schrijft en blogt over onderwijshervorming – ‘revolutie is te sterk uitgedrukt, ik ben links-liberaal’ – blijft hij ook voor de klas staan bij UniC, een middelbare school op het Utrechtse Kanaleneiland. De vrolijk gekleurde huisstijl...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 4,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials

Advertentie

Advertentie