Vrij Nederland september 2017

Cultuur: de keuze van VN

Sander Pleij& Yuki Kho
Bon Iver. Foto: D.L. Anderson.
De beste culturele uitjes van komende maand, volgens de VN-redactie.

Film

Tulipani

Tulpen op Sicilië

Veelbelovend en flink internationaal ook, deze film van Mike – Karakter – van Diem die het Nederlands Film Festival opent. Canadese Anna trekt naar Zuid-Italië, raakt smoorverliefd en wordt geconfronteerd met de geschiedenis van haar vader: een Zeeuwse boer die na de Watersnood de fiets pakte en met een zak tulpenbollen richting Sicilië fietste. De strijd met het water had hij moeten staken, de strijd met de lokale maffia kwam ervoor in de plaats. Als zijn dochter ten tonele verschijnt, is die nog niet afgelopen.
Tulipani‘ draait vanaf eind september in de bioscoop.

The Nile Hilton Incident

Egyptische film noir

Je kunt je goed voorstellen hoe de vaste kenmerken van de film noir omgezet worden naar Noord-Afrika. Een desolaat stedelijk landschap krijgt een variant in Caïro, een grootstad waar gelukzoekers en scharrelaars zich verzamelen. In de stegen en koffiehuizen...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 6,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand 3 artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials