‘Ik betaalde mijn taxichauffeur en toen hij zich omdraaide om het wisselgeld te geven, betastte hij mijn borsten.’ 19 oktober 2017 om 1.00 uur.
‘Ik was aan het wandelen toen iemand me vanachter aanraakte en daarna wegrende.’ 26 februari 2018 om 12.13 uur.
‘Ik werd seksueel geïntimideerd op straat en omstanders ondernamen geen actie!’ 2 mei 2018 om 12.58 uur.

Volgens een VN-rapport uit april 2013 ervaart 99,3% van de Egyptische vrouwen seksuele intimidatie.

Drie van de honderden verklaringen op de website van HarassMap, een Egyptisch initiatief dat vrouwen aanmoedigt seksuele intimidatie te melden. Dergelijke incidenten vormen een diepgeworteld probleem in Egypte. In 2017 werd Caïro door de Thomson Reuters Foundation uitgeroepen tot gevaarlijkste stad voor vrouwen. Volgens een VN-rapport uit april 2013 ervaart 99,3% van de Egyptische vrouwen seksuele intimidatie.

Elke vrouw die ik er hier naar vraag, heeft er wel ervaring mee. Zelf ontkom ik er ook niet aan. Het...