David Kleijwegt

David Kleijwegt (41) zal er niet voor in het gevang belanden, maar hij geeft het toe: als muziekjournalist opereert hij op een manier die nauwelijks kan worden gedoogd. Eigenlijk pleegt hij strafbare handelingen. En dat nog wel als medewerker van VN. Las ik in zijn bijdrage aan dit nummer. Als hoofdredacteur ben ik aan te spreken op ’s mans gedrag. Niet meer doen, kan ik zeggen. Moet ik zeggen. Voordat ik hem bel, lees ik zijn ‘Dagboek van een downloader’ (pagina 36-45) nog eens zorgvuldig door, en de moed zakt me in de schoenen. We hebben hier van doen met een onverbeterlijke recidivist, daarvan ben ik overtuigd. Hij schaadt de muziekindustrie en ook nog eens de artiesten die hem lief zijn. Als verzachtende omstandigheid kun je aanvoeren dat die muziekindustrie liefhebbers als Kleijwegt dwarsboomt en dat hij in VN al jaren heel goed geïnformeerd en enthousiasmerend schrijft over muzikanten en hun producten. Dat goede werk zou in het gedrang komen als hij...